Vad är ditt motto?räknare
besöksräknareHejsan alla glada!

Nu är julen här och med den ska man vara glad... Då är bara frågan: är alla det? Nej, så är det verkligen inte. En grej som jag funderat över är vad folk lever efter för motto? Jag menar: vad har du för motto här i livet som du går efter? Eller kanske du inte har något alls? När jag var liten sa min mamma någon gång en sak som fastnat: "stå på dig...annars gör någon annan det". Ja, det kan man ju tolka hur man vill. Som liten flicka förstod jag nog inte alls vad hon menade men ju äldre jag blev så fattade jag. Och ja, jag kan nog ärligt säga att jag gjort det. Men frågan är då bara om det varit bra? Kanske jag skulle ha gjort som så många andra, levt ut sina lustar i unga åldrar. NÄ, där har de isåfall alldeles fel. Jag menar att var och en MÅSTE få leva sitt eget liv och det finns inget motto man inte kan bryta. Oavsett om det handlar om att leva i monogami eller i ensamhet eller med en massa fruar, eller vad du än vill. Huvudsaken är att DU gör det som känns rätt för DIG.

Nu när man inte är liten flicka längre...förutom inuti sitt skal, vilket jag försöker tänka på närhelst jag träffar en människa i samtal..att det finns ett barn därinne, det är därför han/hon beter som som han/hon gör.. Hur som helst, nu när man inte är en liten flicka längre så lever jag nog mer efter mottot; "det man ångrar mest är det man inte gjort". Ja, så kanske det är. Men då talar jag ju mot mig själv.

Ja, det är inte lätt. Ett motto jag tycker är vedervärdigt är iallafall: "det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder". Men hallå!! Säg det till dem som var med i tsunamin!

Ja, ett annat motto jag tycker är bra är: "sikta mot stjärnorna - så kanske du når till trädkronorna". Hoppas jag når till mina i ekdungen;)

När det gäller mitt eget arbete med hur man kan förhålla sig till sig själv och andra så läste jag någonstans att "var dig själv - alla andra är ändå upptagna". Det tycker jag var bra.

Annars så kan man ju bara helt enkelt lyssna till min kära norrländska fars råd: "He orn schä" (översatt Det ordnar sig)Ps. fast nu skulle ju den här bloggen egentligen handla om min/vår musik och vårt liv här på landet bland blommor och barn. Men en låt kallad för "He orn schä"..nä, tror inte det. Vi kör på våra gamla invanda rutiner. Det får bli vårt motto för idag, kraaaam n