Gosedjurskalas

räknare
besöksräknare

Har du tänkt på hur lätt det är att le när du ser ett leende spädbarn? Barnet brukar svara med ett ännu större leende och plötsligt står du där med ett stort leende och jollrar med näsan långt nere i vagnen.

I förrgår hade jag gosedjurskalas med Maltes kompisar. Vad kul man kan ha, bara av att få vara med barn runt sig. Och glada mammakompisar, såklart.

Alla gosedjuren fick såklart vara med!
Vi påverkas av andra människors ansiktsuttryck. Om någon ler mot dig påverkas automatiskt ditt eget ansikte. Jag har läst någonstans att när dina glädjemuskler aktiveras väcks också en glad känsla inom dig. På så sätt smittar glädje människor emellan.

Jag bakade bullar och vi lekte. Alla gosedjuren var såklart med. Hade frågelek om Alfons Åberg som fyller 40 år i år. Alla barnen vann varsin godispåse. Jag hade såklart köpt fel antal av påsarna med Superman på, som Malte beställt. Fick klippa av de fem påsarna, tejpa och vips så hade fem påsar förvandlats till tio. Visserligen väldigt små sådana. Alla mammorna skrattade åt dom. Barnen fick stora ögon och utbrast:

"Oj, hela påsen är fylld!"


Japp, så är det. Vi ser saker på olika sätt.

Malte ville såklart att gosedjuren skulle få dansa till Mora Träsk. Det gick alla barnen med på. Överlycklig sprang han iväg och valde med stor  omsorg vilken av alla hundra cd-skivor han skulle välja. Vi sa att han kunde ta några låtar som vi kunde sjunga med i.

Till slut kom han glatt springande med den skiva han valt. Vi ställde oss i ring och skulle börja. Frågade vilka låtar vi skulle sjunga. Han svarade glatt:

"Jag tog sånglekar 3 med Leif Walter och DanielLindblom... den har bara 20 låtar!"
Kan ju säga att kalaset höll på rätt länge. Fast roligt hade vi och det är ju det viktiga.

Ska vi sjunga alla 20 låtarna? Tror inte det;))