Kultur allt som vi gör som inte aporna gör

räknare
besöksräknare
Hej hopp i lingonskogen!
Fint konstverk i mitten av stan

Trappan upp
Detta konstverk säger mycket
Idag har vi varit riktigt kulturella, Malte och jag. Först var vi på biblioteket och lånade nya böcker till oss båda, dock vägde hans kasse betydligt mer än min och det var jag som fick kånka runt på denna också. Innan vi skulle gå ville Malte räkna alla trapporna, både upp OCH ned i biblioteket. Det är har nästan blivit en tradition för oss. En ganska tids- och energikrävande sådan fast lite trevlig och rolig ändå. För er som undrar så är det 37 stycken upp och 32 stycken ned.
Trappan ned
Nytänk med gammalt material
Eftersom solen har lyst med sin frånvaro fick vi hitta på något att göra som passar en regnig dag. Simhallen har vi varit på två gånger nu. Leos lekland besökte Micke och Malte i söndags.
Rolig konst
Allt i trä
Vi fortsatte sedan vårt lilla äventyr till kulturmuseet. Det var väldigt uppskattat. Både av honom och av mig. Jag tror vi var där så länge så vakten nästan började undra.
En hel arme, i trä
Just idag var det konst som var gjort enbart i trä. Oj, vad folk är skickliga. Skulle kunna tro att det är Emil i Lönnerberga som fortsatt sin bana som träsnidare. Det var nog i allafall någon som fått sitta i snickarboa rätt länge. För oj, vilka handarbeten endel konstverk va.
Så här kan man göra med sågar
Ja, fantasin att komma på saker att göra, det är det inget fel på hos mig heller. Det är det där andra, som jag har svårt för. Det där att det inte behöver ske med en  gång. Och ett sånt där ord som under- och förarbete får mig att rysa bara jag skriver det. Nä, fort ska det gå. När jag målar på mina tavlor, ja då är de klara på en dag. Så jobbar jag. Fast det blir väl ett sorts konst av det jag gör också. Ibland fula och ibland riktigt lyckat. Malte undrade vad kultur är förnågot. Vi kom fram till att det enklaste sättet att förklara detta ord är : "Kultur = det som vi gör som inte aporna gör!" Det var en bra sammanfattning, tycker jag.
Ett gammalt hederligt utedass
Japp, det var väl dagen i stort. Jo, vi var ute och gjorde i ordning en av våra många uteplatser så det ser lite trevligt ut när man kör in till oss. Inte för att vi sitter på den sidan mycket, men jag tyckte nästan lite synd om den där altanen, så den fick sig ett upplyft.
Alla glada och nöjda. Hoppas ni är det med,
kraaaam