Konsten att välja nubbe!


räknare
besöksräknare

I morgon är det midsommar. En härlig högtid som är värd att firas. Trots att vi inte längre kommer ihåg varför. Nu handlar den mest om att äta sill, dricka nubbe och sedan grilla. Leka lekar och göra midsommarstång.

Det är exakt det vi ska göra imorgon också. Det är mysigt. Fick i uppdrag av Micke idag att handla nubben till vår sill. Jag och Malte körde iväg. Mora på hög volym och vi sjöng glatt med:

”Hänger tuttarna på dej ned, kan du ta dem och vifta med. Kan du knyta en rosett. Kan du ta dem på axeln såhär. Som en käck soldat med gevär. Hänger tuttarna på dej neeed.”

Väl framme var det fullt med folk. Alla skulle handla dricka. Vi hittade en sådan där liten kundvagn, ni vet. Som är till för små barn. Den passade perfekt, tyckte vi.

Irrade runt bland alla hyllor. Var fanns nu den där vodkan vi skulle handla?

Efter ett tag hittade vi den. Jaha, det fanns ju några olika sorter att välja mellan. Absolut, Renat, Absolut Citron. Vi valde Abolut Vanilj, tyckte att det lät godast.

Stod i kön. Snart framme. Micke ringde.

”Det fattar du väl att man inte kan dricka Apsolut VANILJ till sillen! Det passar inte alls. Du får byta.”

Jaha, tillbaks till hyllorna med allehanda olika sorter. Irrade runt ett tag. Malte hittade nån flaska med en gubbe som liknade Leif Walter på. Han som sjunger i Mora Träsk. Den ville han köpa.

Då fick jag syn på en flaska. Ja, just det. Den hade ju en tjejkompis till mej tipsat om. Den skulle vara jättegod. Den tog vi.

Väl hemma. Packade upp alla varor vi handlat till kalaset. Plus drickat då. Micke stirrade på flaskan vi köpt. Han menade att det hade varit bättre att vi köpt Apsolut Vanilj istället.

Så, nu får vi då skåla med Mintu till sillen. Skåååål! Och Glad Midsommar!

Kraaaaam n

Ps. Jag lämnade aldrig tillbaks vaniljvodkan, så Micke kan vara glad.