Varför sitter de inte uppe i grenen???

räknare
besöksräknare
Kolla om du kan svaret på min fundering sist i inlägget, tack!
Shit, vad livat vi hade det sist på vår lilla tjejfest! Eller "lilla och lilla", vi var typ 15 stycken som sammanstrålade hemma hos Chatarina. Dagarna före hade det stora samtalsämnet runt fikabordet varit vad vi skulle ha på oss. Jag sa att jag redan hade bestämt, varpå jag snabbt fick redogöra från topp till tå vad det skulle vara? Det var enkelt, skulle bara ha två plagg på mig och det var en stickad klänning och något nertill, kom inte direkt på vad de där strumporna heter men jag tyckte inte det var så viktigt. 
Det tyckte alla mina tjejkompisar att det visst var! Det fanns tydligen en hel massa olika sorters strumpor nuförtiden man kunde välja mellan. Jag tänkte att de såg säkert likadana ut, bara färgerna som skiljer dem åt:
"Så är det minsann inte", upplyste de nästan i mun på varandra. "Nähä", tänkte jag och fick försöka hitta ordet på de där förbenade byxorna. Så kom jag på det och sa stolt:
"Kalasbyxor!"
Ett rungande skratt bröt ut och de satte kakorna i halsen:
"Hahahaaa.... kalasbyxor... hahaaa". 
Trodde de skulle skratta ihjäl sig och jag skämdes. Insåg att man inte säger så längre. Jag menar... kalasbyxor!... det hade man i 10 års-åldern och det var absolut inte hippt alls att säga det i dagens modevärld. Inte av en vuxen tjej i alla fall. 
Undra vad man kallar dessa byxor för nuförtiden? För mig är det helt enkelt bara ett par röda jean.
Nä, nuförtiden heter det visst "strumpbyxor" och inget annat. För mig är strumpbyxor det som min farmor hade undertill. Sådana där halvgenomskinliga med tå-hätta och söm mitt i grenen. Det trodde jag inte om dagens unga! Fy, så osexigt. Men men, för allandel. De fick väl kalla det vad de ville, jag höll fast vid att det minsann visst var kalasbyxor jag skulle ha. Men visst, jag skrattade jag också. Det är alltid kul om man kan roa någon.
Vad är detta om inte kalasbyxor så säg?

Alla väntade förväntansfullt innanför dörrarna när jag kom till festen. Visserligen tycker jag om att göra entré men just denna dagen var jag, förutom 40 minuter för sen (hade kört vilse på vägen dit), mina kalasbyxor att visa upp.
De godtjändes i alla fall, vilken tur. De hävdade fortfarande att det var strumpbyxor men jag står fast vid att det är kalasbyxor. Vad heter det annars? De var bruna och tjocka i ribbstickat. Jättesnyggt faktiskt.
Så till dagens fundering då:
"Hur kan det komma sig att vi kan bota canser och flyga till månen. Fast fortfarande har ingen uppfunnit en strumpbyxa som sitter uppe i grenen!".