Grattis Fredrik - årets Farmare 2016

Ett stort GRATTIS till dig Fredrik.

Årets Farmare 2016!

När Fredrik har svarat rätt på den sista frågan skriker Paolo högt:
”Årets Farmare 2016; Fredrik!”. Vi alla jublar och applåderar. 
”Ni kan komma ned och gratulera vinnaren!” fortsätter Paolo skrika till oss där vi sitter på läktaren ovanför Tinget och vi alla rusar nedför den branta lilla trappan. Där öppnar någon en champagne-flaska och sprutar det rakt över oss alla deltagare. Jag får lite i ögat men det gör mig ingenting. Lyckan är total. Nu är spelet äntligen över och även om det är Fredrik som blir årets Farmare känner vi oss alla som vinnare på sätt och vis. 

En kamera som åker på en mekanisk arm uppe på taket rullas mot Paolo alltmedan han säger:
”Vill DU vara med i nästa års Farmen så gå in på Tv4.se och ansök. Det kan vara du som står här nästa gång!”. Jag skrattar rakt in i kameran och det slår mig än en gång att jag är en av de över 7000 sökande som blivit antagen till detta äventyr. Jag undrar än idag varför? Är så evigt tacksam för att just jag fick göra denna resa.

På kvällen ska vi ha finalfest.Vi blir  visade in i en lada där festen ska vara. Utanför hänger det en massa bilder av oss Farmare och det känns fullständigt overkligt att se dem. Jag känner igen varenda bild och vet exakt när de tagit korten men det är som om det ändå inte är jag på bilderna. Det är en fullständigt absurd känsla. Vad som slår mig är att jag faktiskt ser lycklig ut på korten även om jag vet att jag inte alltid varit det under min tid på Farmen. Jag inser plötsligt att jag har varit lycklig den mesta av tiden där inne ändå. Jag ler medan jag känner hur bubblet i glaset gör sig påmind i min hjärna.

Gutta är också med på festen nu. Han har med sina två små hundar och jag småpratar med honom där han står och grillar kött till oss alla. Det känns konstigt att prata med honom utanför Farmen. Han är en vanlig man, någon som jag känner väl men ändå inte. Jag behöver inte längre vara rädd för att han ska ge mig straff för något. Vi skrattar och skålar. Jag pratar med alla, de flesta vet jag inte ens vilka de är men alla verkar känna mig. 

Vi får se en liten förhandsvisning av  Farmen-programmen. Jag ser mig själv på den stora skärmen, det känns lustigt och jag hör mig själv säga i programmet:
”Jag är orolig över vad det är för människor som ska tåga in på Farmen med mig?”, på bredaste Småländska.  Jag minns det som om det var igår trots att det var för länge sedan jag satt där på synken och sa just de orden. Ändå känns det som om det är någon annan tjej som sitter där och säger det.  
”Det är overkligt att se, det är jag men ändå inte!”, viskar jag till en från kamerateamet som sitter bredvid mig och han skrattar tillbaks mot mig. 

Börjar genast skriva ned allt som jag minns i detalj när jag kommer hem, precis så som jag minns det för att du ska få läsa min bok senare och förhoppningsvis förstå ett och annat lite bättre.