6 saker jag verkligen inte vill höra
räknare
besöksräknare

6 saker jag verkligen inte vill höra

1. ”Tyvärr, du har väntat för länge med att lösa ut vinsten”, när jag försöker lösa in min Trisslott som jag behållit alldeles för länge i min plånbok. Bara för att liksom kunna ta upp den och visa alla. För att skryta lite.

2. Jag har bjudning hemma och försöker bedyra att potatisgratängen jag bjuder på visst är helt hemmagjord, fast den inte är det. En av gästerna råkar hitta förpackningen av den köpta potatisgratängen i soporna. Hon håller upp det inför alla mina gäster. På paketet står det med stora röda bokstäver: ”ICA:s potatisgratäng”. Till på köpet sitter en ilsket röd lapp där det står ”Halva priset. Kort bästa före-datum”. Varför gör jag så???

3. Vill inte höra hur duktiga alla andra är på allt, enligt dem själva. När jag i själva verket VET att de har fel i någon sakfråga och jag får total tunghäfta. Bara för att vederbörande är så trög, att jag inser att det inte är någon idé att ens försöka argumentera.

4. När jag inte förstår vad killen från Danmark säger, fast jag verkligen koncentrerar mig allt vad jag kan. När jag säger ”Va?”, för femtioelfte gången känner jag mig dum och nickar precis som om jag förstår. Jag säger:

”Ok… jaha… ja, det är ju bra…”

Och inser genom hans frågande blick att det var helt fel svar.

5. För att få Malte att äta mer tar jag ett stort bett på äpplet, bara för att visa att det visst är gott jättegott. Då vill jag inte höra honom säga:

”Mamma… kolla, det är konstiga små gångar i äpplet”

Blääääh!

6. Jag vill inte höra, efter att jag verkligen för femtelfte gången, ha bedyrat, att det verkligen INTE är jag som råkat städa bort barnens skolväskor. Bara för att hitta dem i min hemmagjorda docka Gunnel när jag monterar ned henne efter tre veckor när påsken är över. Jag hade använt dem som stoppning.