Våren på G..el??
Blunda och tänk på en plats där det alltid är sommar, där du och din bästa vän rider barbacka genom prunkande blomsterängar... Precis så tycker jag min älsklingsplats på jorden är på den ljusaste delen av året..VÄLKOMMEN in o du härliga vän...vem du nu än må vara..till Ekdungen, där jag bor;)


räknare
besöksräknare

Det gamla ska ut..o det nya in.

Våren är på G? Nja..eller kanske. Liite i allafall. Idag tog jag mig tid att sätta mig vid husknuten. I lä och med en kopp nybryggt kaffe. Gud, vad skönt det var. Att bara sluta ögongn, värma fingrarna genom att hålla om den varma kaffemuggen. Lyssna på några små ynka fågelkvitter som lyckades ta sig igenom vindens kalla blåst....och rätt var det var..så bröts tystnaden. Brumm, tut, tut och den där välkända melodin, som just denna lilla ljusblå lastbil har haft sedan man själv var barn. Typ för hundra år sedan el så;)

"dododelidom, dododelidom, di dada dada daaaa"...Glassbilen är här (också ett vårtecken ju) och plötsligt så uppenbarar sig på mina näthinnor där jag sitter i solen..88:an. Mmm, det vore ju gott till mitt kaffe nu när våren är här.

Men när jag sekunden efter, känner att kaffet blivit iskallt på de två minutrarna jag suttit här..förmodligen har det blivit kallt av den iskalla vinden. Då inser jag. Våren är inte här... inte än.

Tänk...våren är ju så förgjordat kort också. Det verkar vi liksom glömma bort från år till år. Vi blir lika förvånade över att våren är så kort, som vi verkar bli när den första snön kommer. Då när nästan inga har hunnit sätta på vinterdäcken och då det är "såå halt som det aaaldrig har varit nååågon gång tidigare".

Men eftersom våren är så kort, så gäller det att vara beredd. Så man hinner njuta av den, menar jag. Du vet... när vitsipporna bildar en vit matta i min ekdunge. Så härligt. Det är även där som jag hittar de alltra första outslgna små blomster. Som jag varsamt plockar, tar in och sätter i ett litet glas på köksbordet. De signalerar, "Ja, den är på G, våren".

Håll bara ut... snart... snart kan vi slänga våra kläder,gå barfota i gräset och känna doften av vår. Lite unket först,..du vet allt det där gamla som kommer upp till ytan och som varit gömt under snön...och sen.. den häärliga, höga soldoften... av vår. Livsglädjen som smittar av sig från alla blommor som kämpar sig upp genom de gamla löven från i fjor.

Nä, nu ska jag in och så lite av mina frön. Så de får tid på sig att gro tills det blir dags att vänja dem vid utelivet. Förmodligen, förhoppningsvis den varmare och skönare delen av våren.

Ps... hittade lite nostalgibilder på glassar. Visserligen var jag ju inte med i den här världen när första fanns...men ändå;) Den första är från 67 o den andra från typ 99.

Kraaaam n